welcome to my official page .. sepet sebelah MATA , most welcome to my blog , stalker juga dialu-alukan kalau nak rasa kaki saiz 8 saya ! :)

senyum !

salam , ape kobar ? hah , pembuka kate dah mngarut . harap korang semua sehat lah . aku mcam biase lah , makin GEMUK ! haha , entry kali nie nak crite tntang dua orang budak comel . korang kalau jmpe dua orang nie msti geram nk cubit+gigit+picit ! aku nh , hurm sabau jelah kate orang melaka . haha , dua budak comel yang aku nk cite nie ialah anak sedara aku . sorang boy n sorang lagi gugurl . sepadan kan . aku xtao lah ap nk jd ngn budak dua orang nh . ak rase mungkin dsbabkan BAKA mereka yg membuat mereka jd mcam ney . comel tu xkesah lah kan , smue nak anak comel . sbab mak ayah dieorang pn comel k0wt . k0wt lah kan ! haha , jahat pnye mulut . oke lah , kite mule yg boy dlu k . nie ha budak nye !


AHMAD DHANI FAKHRI ANAQY BIN ABU FAIRUZ 

haa , nie yg kenyataan nye anak sdare adinda sye . tp boleh kan kalau ak kire nie anak sdare aku . die skrang xsilap ak dah 7 bulan , dgarnye dah stat nk berdiri untuk berjalan . gudluck lah ea dhani , comel sgt budak nye . nakal jgn crite lah . pergh , mmg xigt . lepas lah dlam mase 1minit . hilang dari pndangan mate . haha , mcam ulat beluncas dah ak tgok . xboleh duk diam , kecuali dlam kereta . itu pn xdiam jugak kalau dpat stereng kereta uh , haha . sehat budaknye , sgt2 . dhani nie untung , sbab ak tgok smue orang pnting kan die . smpai adik awek ak kadang2 jeles ngn die sbab tok umy die lebih kan si dhani nie . ea lah , orang cakap cucu pertama kan . die nie kalau menjerit singe kat zoo pn menangis ak rase . tkot ! kuat sgt , xpdan dgn umur orang cakap . tp satu ak mmg xboleh BLAH die ad persamaan ngn gugurl nh . nie die !

HASSENA ZUHAIRA BINTI HASSANAL SYUKRI

haa , ini baru btol anak sdare ak . anak abg syuk , die nh orang ckap sejibik ikot muka abg ak uh . abg ak ckap nk tgok muke die mcam mne kalau perempuan tnggu aira nh besa . haha , kepale otak2 kempas die kan . bdak ney bru 4 bulan lebih , tp lebih kurang dhani jugak nh . HYPERACTIVE ! bak kate LINDA ONN tlebih makan gula ap , haha . comel pn comel . nie pn bakal dijelesi oleh anak abg arm ak si Fasha uh . haha , korang tgok lah tu , bru 4 bulan barang kemas atas bdan dah dkat 6k . gilak kan ! satu ak mnat ngn aira nh sbab die xsuke mnanges ! diam je , tapi bile xdpat susu . hah , bersiap sedia lah utk dga bnyi bom atom perang dunia ke 3 . haha , jerit pn boleh tahan dak nh . 

tapi an , mcam aku cakap td budak dua orang nie ad persamaan . korang rase ap ? pcaye x kalau ak ckap bdak dua orang nie gila BERGAMBAR ! haha , mmg lawak tgok gelagat budak2 nh . dua2 kalau tgah mnanges nk amek gmba msti snyum . haha , lebih pd kite2 lg kan . xpcye korg jmpe lah dua orang nh . xtao lah knape mcam tu . mak ayah dieorg ke , atau mak dieorg nie dlu mengidam nak telan DSLR . hahaha , ap lah nk jd ngn budak2 zaman sekarang . 

bile ak pkir2 balek mcam mne lah anak aku nnti . kalau lelaki kompem hensem sbab korang tgok lah ak , haha . kalau gugurl msti lah comel ! sbab tgok lah ak jugak . haha (perasan tahap dewa dah nie) . berangan je lebih , pdhal lmbat lg , brtahun lg nk kawen . tnggu ak dah boleh beli klcc baru ak kawen . tp an , dah nmpak dah pembayang muka anak ak mcam mne . jp aeh 

hah , sebijik aku kan . haha , kalau korang jeles pn ak xkesah :p







nak orang sayang kita tak ?

salam , entry kali nie aku kongsi ngn korang sebab korang mesti nak disayangi kan . bagi yang kurang kasih sayang tu (argh , slah cakap maaf) . hurm , agak korang ap ea kite kne buad untuk orang sayang kt kite . bagi aku lah kan :


  • SUKA PADA ORANG SEKELILING
korang nk disayangi kan , korang kne lah  sayang orang2 sekeliling korang dengan tulus dan ikhlas . bayangkan kalau korang TAK sayang dieorg , mane mungkin dieorg akan sayang korang balek kan . :)

  • SENYUM !
orang pantai timur biase cakap "SENYUM SOKMO" . mkne die senyum selalu . haha , bukan kene bayar pn kan senyum nh . semue orang suka pada orang yg murah senyumannya . walau kite xhensem or cantek sekali pn , kalu senyum dari hati yg ikhlas . kompem bersinar sinar senyuman korang . lgpn kite tahu kan senyuman itu satu sedekah :)

korang penah dga lagu senyum kan :)

tgok , senyum kan comel :)


  • SENTIASA INGAT NAMA ORANG LAIN 
semua orang suke nme dieorg diingati . korang pn suke kan . oke bayang kawan korang lupe nme korang ? ad rase nk bagi kaki kt dieorg x ? haha , kan . kalau korang nk lebih disayangi lg , igt nama manja dieorg . aauuww ! mcam nme die khatijah kan , panggil khaty ke , kalau salmah tu , panggil sally ke . haha , kan boleh dieorg rase disayangi . 

  • JADI PENDENGAR YANG BAIK
oke knape aku cakap mcam nie ? bayangkan kalau korang ad kwan yg kaki sembang , orang mcam tu jgn buad musuh . korang layan die , dgar ap yg die ckap . kadang2 ad betulnye kan . korang tnye je soalan2 yg buad die makin sronok bercerite . tntang diri die ke kan . haa , korang dpat tahu tntang dieorg . dieorg pn rase korang nie baek dgar ap die ckap , baru disayangi ! 

mendengar itu mempercayai . :)

  • BERCAKAP BIAR KENA TEMPAT
ini aku tahu korang mmg sllu kene kan . kadang2 orang yg disayangi ni xsme ngn kite . minat berbeza , pandangan berbeza . tp korang sayang and nak disayangi kan . so kalau korang berborak tu , kalau die mnat bola , crite lah tntang bola ke . kalau die minat politik haa crite tntang politik . kalau korang mmg xleh bla sgt , haa jd mcam kt atas td . pendengar yang baek . :)

  • BAGI ORANG LAIN RASA DIRI MEREKA PENTING DAN DIHARGAI
kalau boleh korang buad orang lain rase dieorg pnting dalam hidup korang . buad mcam korang hargai sgt dieorg . korang buad tu biar lah nmpak IKHLAS nye kan . tnjuk n buktikan KEIKHLASAN korang tu n paling penting , hormati mereka seadanye . 


korang mesti nak disayangikan . cube kite same2 praktikkan dalam kehidupan seharian dlu . insyaAllah , kalau kite buad baek , balasannye baek kan . renung2kan dan SELAMAT BERAMAL . :)


'lelaki mahukan kepuasan perempuan memenuhi kemahuan'

assalamualaikum , hye pembaca . malam nie nak kongsi siket ngn korg . msti trtnye2 kan knape title entry kali nie bunyi die mcam tu . nk mule pd mne aek , oke lah . td wktu maghrib ak pegi surau . Ya Allah , pnye lme xjejak surau , teruk ak nh . pegi td pn sbab trdetik dihati kan , mntak seruan berpanjangan insyaAllah . lgpn nak training untuk terawih nh . haa , puasa dah dkat kan . oke lah , smbung balek pd td . lepas maghrib biase lah kan , msti ad cramah . ak mmg biase wktu tu blek kejap wktu isyak bru dtg blek . nk djadikan crite , tgah solat sunat lepas maghrib tu ,cramah pn brmula . ak bg salam , tbe ak dga suare tgas "hadirin sekalian , pernah dengar lelaki mahukan kepuasan perempuan memenuhi kemahuan" . hah ! tersentap ak . elok2 nak blah lepas solat sunat td , trpaku sbab nk tao crite seterusnye . ceramah nie ak dga kt kampung ak auw , untuk pengetahuan korg lah . ustaz tu pn stat brcerite . ceramah dlam nie byak berkaitan dgn REMAJA zaman sekarang . ea lah , ak kongsi ngn korg pn sbab kite nie remaja kan . kate ustaz tu perempuan/wanita sekarang mudah terpedaye . korg pn dga skarang kn mcam2 dah bnde blaku . BABY DUMPING , CABUL , ROGOL . mcam2 lg lah , tkot jugak ak dgar . balasan2 yg dterime , tp dlam diri kan . byak kali dah , tkot tu dtg skejap , ckap nk insaf lepas tu buad balek . hurm , korg pn sme je . xde kurang xde lebihnye . tp kan , yg paling buad ak tertarik sekali ialah die masokkan crite tntang FACEBOOK ! 


KORANG TAHU NIE APE KAN !

bahaye facebook nie skrang , bukan tmpat kite je melande . tp satu DUNIA auw ! Allah , xcrite pn korg tao masalah facebook nie kan . oke lah , ap yg ustaz tu kaitkan dlam fb nh , korg tgok lah skarang . FB kwan2 smpai 2+++ , 3+++ . oke ak tnye korg brape rmai je yg korg btol2 kenal ? kdang2 smpai ad 2 , 3 FB . bukan nak sibuk , tp korang sbnarnye menambahkan dose korang ! tao sbab ap ustaz tu ckap mcam tu . kite tgok skrang smue nak letak gmba cantek2 , seksi2 , bia ramai orang suke . tp tao dsebalik kesukaan itu ? Allah , sumpah naek bulu roma nie dga ustaz tu ckap . tgok lah FB skarang . gmbar bogel ke , even video lucah pn ad yg post skarang . korg fikir kalau gmba korg yg kire cantek dan seksi tu , orang buad untuk bwak tido ke , buad MASTURBATE . korg nk ke smue tu , tahan lah tu . buad kalau ad g santau . pergh , x merane seumur hidup . skarang faham x knape ustaz tu kasi tajuk ceramah tu . wktu dgar ceramah td , byaknye yg kne kt aku . nk pulak ckap kt awek aku suruh pkai elok2 . ceramah nie ak dga kt surau AL-AQSA , MEDAN , INDONESIA .  byak lg die ckap td , xsmue yg ak igt . cume tajuk nie lah , buad ak trase nk buad entry untuk blog ak kali nie . sbnarnye susah untuk kte btol2 ikot ajaran islam . byak bnde xboleh , tp tgok lah dunia kita sekarang . ak kongsi ngn korang untuk yg mne kite boleh ubah tu , kite ubah lah . untuk kebaikan kite kan , bukan untuk orang laen . kalau rase korg buang mase bce entry ak kali nie , mntak maaf lah . yg buruk tu dtg drpada diri aku nh , yg baek itu dtgnye dari Allah S.W.T . oke lah rakan , nnti ad crita ak story k . salam ! 

muhasabah diri kita walau seketika tak salahkan .  :)




penat+rindu+sedih !

salam , hey readers . xde ap pn nak dtulis sbnanye . cume nak gtao yg aku dah smpai indon . penat ! tapi besh sgt2 . ea lah dah lme xbjalan jauh kan , ak nie susah nk dpat bjalan , laen lah korang senang nk bjalan . hurm , tp an rindu dalam hati nie sgt menyerlah ! haa , penat nie keling lah siket . rndu kt kepeng sye , pegi xucap bye2 pn . untuk syg sye , b mntak maaf ea syg . xsmpat nk msj , sumpah xsngaje . satu lg yg buad ak sedih smpai indon nie sbab NIKON ak tertinggal dalam kereta wktu kt KLIA td . terima kasih sgt , nk xnak terpakse pkai fon mama nk amek ap2 gamba pn . argh , mmg mental lah rase . tp orang ckap xde rzeki kan . sabau je lah . hurm , ap aku nk buad nh . knduri besok , xpe2 mama ckap knal2 lah mne2 sdare yg xknal lg . hurm , tgok dlu ad x awek2 yg cun kan . haha , aeh bukan untuk ak . untuk kawan2 kan . SYG sye jgn marah , b gurau je lah . k lah , out dlu . nnti kte sambung . salam !

indonesia !

salam , hooorrreyy ! cuti kali nie indonesia jemput aku pg tmpat dieorg . haha~ xde lah , sbnarnye ak pg indon sbab pakcik ak kawen + aku pulak dah dkat 7 tahun xblek sne . nme je kampung , adoi . tp sbnarnye ak xde lah suke sgt balek sne , sbab ak xramai kawan . korg tao kan mcam mne rase busn xde kawan . hurm , ap pn xboleh , tapi kat sne klau balek ngn mama ak shopping kompem dpat pnye . haha , itu lah bnde yg ak tnggu . brang2 pulak murah . untuk kawan2 kt MALAYSIA nh , ole2 insyaAllah lah . tp cewek2 yg korang mntak tu ak xtao lah lepas tak bwak msok . haha , korang pulak mntak pelik2 . untuk syg sye AZURAINE IZAN nnti b alek b bwak blek gule2 ea . b xtao lah nk beli ap untuk syg . 3 hari xbukak fb ngn fon . rndu pulak kt stalker2 nnti . tp mcam orang j0ho ckap , ak tgah ded0r nh . ea lah , dah lme xnaek flight . klu muntah2 buat malu je . harap2 tak lah . 

indonesia , here i come !



family

salam , hye ! hari nie tbe2 jd rajin nak berbelog . mne xnye , bgon pagi terus kne ceramah dgn abg ak nh . HASSANAL SYUKRI , pgi nie bgon pnye lah smangatnye . tbe2 die pnggil ajak breakfast skali , ak pn join lah , ea lah dah lme x lpak ngn abg ak nh . tgah2 mkan nh , tbe2 die stat brbunyi . "paper mcam mne ?" . ak dlam hati dah dup dap dup dap . mmg dah agak akan kne pnye pg nh . ak pn , "oke lah , cume account susah la abg" . die oke lg , lpas tu die tnye "duk sne mcam mne ? oke ?" . ak ckap lah oke je . "ak tgok mnggu nh byak kaw pkai duet kan !" . yesh , dlam hati ak perang dah nk stat . abg xkan ak nk lwan kan , kang kurang ajar pulak . "xde lah abg , mcam biase je" . "biase hotak kaw ! 1.5k biase kaw ckap . stengah gaji ak tu !" . mampos ak , mne die tau pn ak xtau . "mne ad byak tu abg , ak pkai sket je" . "juki , fasha(anak sdare ak tu) tu boleh lah kaw tipu , acc statement kaw skrang ak pgg la . jgn igt ak xtao lah" . aeh , bukan papa yg pgg ke ? nk cover tkot ak nh . "pd ak , papa xpgg dah . juki , ak tau ka duk KL skrang . bandar mewah kan , tp igt family kite bukan mewah . cukup2 mkan je smue nie , jgn lah blanje blagak ank orang kaye . igt adik , family kite nie susah . nmpak je snang . sbab tu lah dri dlu ak ckap blaja btol2 , jgn duk byak sgt maen . kurang2 bagi lah hati orang tua(mama ngn papa ak rasenye) tu snang sket . igt , slame nie ap yg ka mntak ap yg dieorg xbg . smue dpat adik , untunglah ka dri ak ngn abg arm ka tu . pkir2lah adik , kalau xnak hepy kan org tua tu , ka pkir mse dpan ka je lah . ka nk jd ap besa nnti klu xblaja elok2 , ea kite tao rzeki dtgn Allah . tp ad Allah bg rzeki dtg bergolek kalau x dcari ? pkir untuk kesenangan ka adik . ak ckap byak pn xgune jugak kalau kau xnak dgar . dah lah adik , pkir2 lah"


budak nie pn tao rase bersalah


pkir balek btol jugak ap abg ak ckap . ak mngaku slame nie ap ak mntak purata 9/10 lah smue ak dpat . klau ak xdpat drpd mama ngn papa ak , ak mntak ngn abg2 ak . dah dmanje kan dri kecik kan , susah lah . hurm , to my family , mntak maaf lah juki byak susah kan korg . skrang dalam hati mmg smangat nk study tu jgn cite lah . tp nnti ble dah abes cuti korg sndri paham2 lah malas tu mcam mne kan . tp atas kite lah nk berjaya ke x . sbnarnye dah sllu abg ak ceramah ak mcam nie . cume yg nie trase sket lah , tu yg nk kongsi ngn korang tu . ak pn xtao lah , dri skolah nk blaja mnyimpan xpndai . klu simpan dah byak msti abes skaligus . ak nie klu duet byak demand terus tnggi lah . alah , korg pn sme kan . ak xtao lah , hrap2 satu hari nnti pndai jugak ak nie mnyimpan . nk2 dah kawen nnti , xpndai mnyimpan porak peranda lah rumah tangge weh . hurm , tu je ak nk kongsi ngn korang . k lah , nk mndi n klua pegi beli brang dapur . ari nie kne jd dreba bibik ak , sabo aje lah . 


sebelum tu , ad sape boleh ajar aku menabung ?





takot !

salam , hye penyibuk . aeh ! i mean pembaca , haha . malam nie malam menyakitkan hati lah . aku study bagai nak GILA , satu habuk pn tak masuk . besok paper ACCOUNT , tak dapat jawab habes aku . ergh~


Add caption



eeeerrrrrr !


mama tolg adik !


berserah !

salam , hye readers . post kali nie agak sesal sket lah . nie pn baru lepas abes paper . xtao lah sem kali nie jd ap , CM rendahnye . soalan paper jgn crite lah , smue susah . MENANGIS rase wktu jawab , harap2 jgn lah ad paper kne repeat , xnak lah ! mntak smue llus je , pointer turun tu pndai2 lah menjawab dgn bigboss ak nnti . stress gle gaban dah rase , rase nak give up pn ad . letih otak lah amek account nh . nk rase menyesal xbaek pulak , untuk mase depan sndiri kan . untuk PAPA n MAMA , mintak maaf ea juki maen2 sgt sem nh . (byak sgt aktiviti hebat kt luar lah) . haha , btw nie je entry kali nie . ad crite nnti akan aku conteng dlam blog nie . SALAM :)

tolg lah YA ALLAH , dah cube sdaye upaye dah . hurm :/

suka ?

Followers