welcome to my official page .. sepet sebelah MATA , most welcome to my blog , stalker juga dialu-alukan kalau nak rasa kaki saiz 8 saya ! :)

nak orang sayang kita tak ?

salam , entry kali nie aku kongsi ngn korang sebab korang mesti nak disayangi kan . bagi yang kurang kasih sayang tu (argh , slah cakap maaf) . hurm , agak korang ap ea kite kne buad untuk orang sayang kt kite . bagi aku lah kan :


  • SUKA PADA ORANG SEKELILING
korang nk disayangi kan , korang kne lah  sayang orang2 sekeliling korang dengan tulus dan ikhlas . bayangkan kalau korang TAK sayang dieorg , mane mungkin dieorg akan sayang korang balek kan . :)

  • SENYUM !
orang pantai timur biase cakap "SENYUM SOKMO" . mkne die senyum selalu . haha , bukan kene bayar pn kan senyum nh . semue orang suka pada orang yg murah senyumannya . walau kite xhensem or cantek sekali pn , kalu senyum dari hati yg ikhlas . kompem bersinar sinar senyuman korang . lgpn kite tahu kan senyuman itu satu sedekah :)

korang penah dga lagu senyum kan :)

tgok , senyum kan comel :)


  • SENTIASA INGAT NAMA ORANG LAIN 
semua orang suke nme dieorg diingati . korang pn suke kan . oke bayang kawan korang lupe nme korang ? ad rase nk bagi kaki kt dieorg x ? haha , kan . kalau korang nk lebih disayangi lg , igt nama manja dieorg . aauuww ! mcam nme die khatijah kan , panggil khaty ke , kalau salmah tu , panggil sally ke . haha , kan boleh dieorg rase disayangi . 

  • JADI PENDENGAR YANG BAIK
oke knape aku cakap mcam nie ? bayangkan kalau korang ad kwan yg kaki sembang , orang mcam tu jgn buad musuh . korang layan die , dgar ap yg die ckap . kadang2 ad betulnye kan . korang tnye je soalan2 yg buad die makin sronok bercerite . tntang diri die ke kan . haa , korang dpat tahu tntang dieorg . dieorg pn rase korang nie baek dgar ap die ckap , baru disayangi ! 

mendengar itu mempercayai . :)

  • BERCAKAP BIAR KENA TEMPAT
ini aku tahu korang mmg sllu kene kan . kadang2 orang yg disayangi ni xsme ngn kite . minat berbeza , pandangan berbeza . tp korang sayang and nak disayangi kan . so kalau korang berborak tu , kalau die mnat bola , crite lah tntang bola ke . kalau die minat politik haa crite tntang politik . kalau korang mmg xleh bla sgt , haa jd mcam kt atas td . pendengar yang baek . :)

  • BAGI ORANG LAIN RASA DIRI MEREKA PENTING DAN DIHARGAI
kalau boleh korang buad orang lain rase dieorg pnting dalam hidup korang . buad mcam korang hargai sgt dieorg . korang buad tu biar lah nmpak IKHLAS nye kan . tnjuk n buktikan KEIKHLASAN korang tu n paling penting , hormati mereka seadanye . 


korang mesti nak disayangikan . cube kite same2 praktikkan dalam kehidupan seharian dlu . insyaAllah , kalau kite buad baek , balasannye baek kan . renung2kan dan SELAMAT BERAMAL . :)


No comments:

Post a Comment

suka ?

Followers